Forum www.pozyczka.fora.pl Strona Główna www.pozyczka.fora.pl
Dobre Forum Kredytowe Pożyczkowe Finansowe - kredyty pożyczki lokaty inwestycje
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jakie pożyczki społecznościowe polecacie?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pozyczka.fora.pl Strona Główna -> Tu Warto zaciągnąć pożyczkę - Wasze opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartosz_juszczyk




Dołączył: 04 Lis 2015
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Śro 14:36, 02 Mar 2016    Temat postu: Jakie pożyczki społecznościowe polecacie?

Skoro jest tutaj miejsce przeznaczone do polecenia miejsc związanych z pożyczkami to ja ze swej strony mogę polecić CapitalClub, czyli platformę na której można znaleźć inwestorów chętnych do udzielenia pożyczki. Ja pożyczyłem ponad rok temu, kończę ją spłacać i sam zastanawiam się czy nie spróbować swoich sił jako inwestor, bo zysk jest bardzo kuszący. Warunki dla obu stron też według mnie dogodne, warto o tym poczytać i się zainteresować.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasia73




Dołączył: 20 Sie 2016
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 1/5

PostWysłany: Sob 12:32, 20 Sie 2016    Temat postu:

Polecam KOKOS

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biznesmenik




Dołączył: 16 Lut 2016
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Czw 15:59, 08 Wrz 2016    Temat postu:

Podzielam zdanie bartosz_juszczyk - wypróbowałem CapitalClub już dobry kawałek czasu temu. Wszystko w jak najlepszym porządku, przynajmniej od strony inwestora. Z tej drugiej - nie wiem, ale słyszałem, że też jest ok. Najistotniejszą kwestią przed podjęciem przeze mnie inwestycji było to, czy platforma sprawdza pożyczkobiorcę pod kątem wypłacalności itd. Okazało się, że owszem i to był dla mnie motywator, który skłonił mnie do tego, by zaryzykować. Jak się okazało - z powodzeniem, bo pożyczka się spłaca i dotychczas nie miałem z tym żadnych problemów. Sprawa godna uwagi i mogę śmiało polecić każdemu zainteresowanemu. Wszystko wiarygodne, bez żadnych pułapek.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomasz




Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 13:08, 09 Wrz 2016    Temat postu: Finansowo

Godne polecenie jest [link widoczny dla zalogowanych]
A dlaczego?
Gdyż tam możesz otrzymać pożyczkę nawet jak jesteś w BIKu czego nie gwarantują inne pożyczki społecznościowe. Proszę zauważyć że na finansowo można przeprowadzić weryfikację w BIK, ale nie jest to konieczne. Dlatego osoby które są pewne że mają zły BIK po prostu niech tej weryfikacji nie wykonują. Różnica jest wtedy tylko w prowizji która obecnie maksymalnie wynosi 4%. Możesz tam otrzymać pożyczkę od 50zł do 30 000zł na okres do roku czasu. Na początek jednak dostaniesz limit w wysokości 2000zł. Możesz mieć jednocześnie dowolną ilość pożyczek, możesz kolejną pożyczką spłacać poprzednią.
Bez względu na BIK jeśli zarejestrujesz się za pomocą poniższego linku otrzymasz 50% rabatu na prowizję na wszystkie zaciągnięte pożyczki w okresie pół roku, czyli twoja prowizja będzie w zależności od ilości wykonanych weryfikacji w kwocie od 1 do 2%

[link widoczny dla zalogowanych]




.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Finron.pl




Dołączył: 22 Maj 2016
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 15:46, 10 Wrz 2016    Temat postu:

biznesmenik napisał:
Najistotniejszą kwestią przed podjęciem przeze mnie inwestycji było to, czy platforma sprawdza pożyczkobiorcę pod kątem wypłacalności itd. Okazało się, że owszem i to był dla mnie motywator, który skłonił mnie do tego, by zaryzykować.

A w jaki sposób CapitalClub sprawdza "wypłacalność itp." i w jaki sposób udostępnia wynik tego sprawdzenia ?

Pisałem o platformie na swojej stronie, ale nie zauważyłem tam informacji, o których piszesz.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biznesmenik




Dołączył: 16 Lut 2016
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Czw 11:36, 22 Wrz 2016    Temat postu:

Finron.pl napisał:
A w jaki sposób CapitalClub sprawdza "wypłacalność itp." i w jaki sposób udostępnia wynik tego sprawdzenia? Pisałem o platformie na swojej stronie, ale nie zauważyłem tam informacji, o których piszesz.


Informacje te dostępne są albo w jednej z zakładek aukcji lub są udostępniane na życzenie inwestora bezpośrednio jemu. Ja prosiłem o wszelkie dokumenty potwierdzające, że firma, której chcę pożyczyć pieniądze jest wiarygodna i stabilna finansowo. Prócz tego ta, którą wybrałem jako zabezpieczenie posiadała maszynę, której wartość wynosiła koło miliona złotych (lub więcej, nie pamiętam dokładnie). W momencie niespłacenia pożyczki ta maszyna miałaby zostać zlicytowana, a pieniądze z tej licytacji miałyby zostać wypłacone inwestorom. Dla mnie było to realne i przekonujące zabezpieczenie, zwłaszcza że pozostawałem w stałym kontakcie z CapitalClub. Na szczęście nie miałem i nadal nie mam problemów z otrzymywaniem spłat, dlatego jestem spokojny o los moich pieniędzy.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Finron.pl




Dołączył: 22 Maj 2016
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 19:24, 22 Wrz 2016    Temat postu:

Ok, dzięki za odpowiedź.
Tak myślałem, że o tym mówisz Smile Jest to bardziej kwestia wiarygodności niż wypłacalności.
Co do zabezpieczeń, to rzeczywiście plus, że są takie, jednak dobrze byłoby gdyby CC jednak ustandaryzował trochę kwestię przedstawianych dokumentów oraz ich prezentacji. Na razie zdarza się, że jest tam spory chaos.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ramek77




Dołączył: 27 Paź 2016
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:44, 27 Paź 2016    Temat postu:

Zauważyłem nową społecznościówkę - emonero.pl - ale sam nie korzystałem jeszcze
Działa to tak, że nie ma zbierania inwestorów chętnych na sfinansowanie czyjejś pożyczki tylko kasa jest od razu wypłacana. Zakładam, że to dlatego że inwestorów nie brakuje bo dają im 9% zarobku.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biznesmenik




Dołączył: 16 Lut 2016
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Wto 15:19, 08 Lis 2016    Temat postu:

ramek77 napisał:
Zauważyłem nową społecznościówkę - emonero.pl - ale sam nie korzystałem jeszcze
Działa to tak, że nie ma zbierania inwestorów chętnych na sfinansowanie czyjejś pożyczki tylko kasa jest od razu wypłacana. Zakładam, że to dlatego że inwestorów nie brakuje bo dają im 9% zarobku.



Twoja wypowiedź jest dla mnie niezrozumiała i nie mam pojęcia o co tak do końca chodzi. Musiałem wejść na stronę internetową i wynika z niej, że to Emonero dobiera inwestorom odpowiednich pożyczkobiorców. Nie wiem jednak czy zdecydowałbym się na coś takiego - wolę samodzielnie ocenić ryzyko i wybrać sobie pożyczkobiorcę, a nie powierzać swoje pieniądze osobie trzeciej, która ma się rzekomo nimi zająć i zainwestować dla nas z zyskiem. A odnośnie zysku - pewnie nie jest on zbyt wygórowany, skoro Emonero załatwia wszystko za inwestora, bo wątpię, by ta firma robiła to za darmo, zakładam że pobiera od tego jakiś procent. Pytanie czy coś takiego się opłaca. I jeszcze jedno - jakie ma zabezpieczenia, jak odnosi się do kwestii windykacji? Ktoś wie? Może Ty, Finron, bo widzę że solidnie bierzesz pod lupę tego typu finansowe produkty. Zastanawiam się także, czy to całe Emonero to jeszcze w ogóle social lending, czy jakiś przekręt Smile Dziwnie to wygląda, ale być może należy spróbować i zobaczyć Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ramek77




Dołączył: 27 Paź 2016
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 18:49, 09 Lis 2016    Temat postu:

biznesmenik napisał:
Twoja wypowiedź jest dla mnie niezrozumiała i nie mam pojęcia o co tak do końca chodzi. Musiałem wejść na stronę internetową i wynika z niej, że to Emonero dobiera inwestorom odpowiednich pożyczkobiorców. Nie wiem jednak czy zdecydowałbym się na coś takiego - wolę samodzielnie ocenić ryzyko i wybrać sobie pożyczkobiorcę, a nie powierzać swoje pieniądze osobie trzeciej, która ma się rzekomo nimi zająć i zainwestować dla nas z zyskiem.


Zysk dla inwestora deklarowany na emonero to 9,1% - z mojego punktu widzenia jest bardzo OK. Szczerze mówiąc jakby ktoś mi dawał ze 20% to byłbym podejrzliwy. Z drugiej strony na tych pożyczkach - i to nie jest tajemnica - zarabia sie bardzo dużo więc jest się czym dzielić.

A co do samodzielnego sprawdzania: wolisz jak rozumiem sam sprawdzać każdego potencjalnego pożyczkobiorcę w BIKu, KRD, Infomonitorze itp? Ja bym jednak wolał, żeby ktoś to za mnie robił. to co deklaruje emonero to że nie skojarzą pożyczkodawcy z takim pożyczkobiorcą w któego przypadku takie ryzyko braku spłaty jest poniżej akceptowalnego pozikmu - czyli m.in. sprawdzają go w paru miejscach - tak w regulaminie stoi. Takie rzeczy jak reputacja w serwisie i jakieś ratingi są bardzo OK, ale działają przy tych, którzy mają już jakąś historię w serwisie pożyczkowym. Jesli tej historii nie ma to na czym oprzeć "samodzielną ocenę ryzyka"? Na podstawie tego czy avatar sie podoba? Very Happy

Ja się zastanawiam czy mogę pożyczać komuś kasę na Lending Clubie albo w Zopie jak jestem z Polski. Przy rejestracji konta nie zauwazyłem opcji wyboru ze jestem z Polski, ani też nie mogę tego wątku znaleźć w ich regulaminie na temat pożyczanie przez obcokrajowców.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ramek77 dnia Śro 18:55, 09 Lis 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pozyczka.fora.pl Strona Główna -> Tu Warto zaciągnąć pożyczkę - Wasze opinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin