Forum www.pozyczka.fora.pl Strona Główna www.pozyczka.fora.pl
Dobre Forum Kredytowe Pożyczkowe Finansowe - kredyty pożyczki lokaty inwestycje
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pożyczki społecznościowe w CapitalClub - opinie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pozyczka.fora.pl Strona Główna -> Tu Warto zaciągnąć pożyczkę - Wasze opinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartosz_juszczyk




Dołączył: 04 Lis 2015
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Czw 15:46, 21 Kwi 2016    Temat postu: Pożyczki społecznościowe w CapitalClub - opinie

Skoro wyrazić tu można swoją opinię to w takim razie proszę o jakieś zdanie na temat CapitalClub - ktoś korzystał? Ktoś się ogólnie interesuje pożyczkami społecznościowymi? Mnie od jakiegoś już czasu ciekawi ich fenomen, platformy do tego przeznaczone powstają jedna po drugiej. Ta, o której wspomniałem jest kierowana do firm, więc to chyba unikat wśród tej całej reszty.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biznesmenik




Dołączył: 16 Lut 2016
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pon 10:00, 25 Kwi 2016    Temat postu:

Ale chodzi Ci o korzystanie w charakterze pożyczkobiorcy czy inwestora? Bo ja akurat miałem z Capitalem styczność jako inwestor. Tak prawie dwa lata temu uznałem, że chcę coś zrobić z częścią moich oszczędności, by na siebie trochę popracowały, usłyszałem o takim sposobie i się skusiłem. Nie bez oporów i wątpliwości, ale zastanawiało mnie czy faktycznie coś zyskam. Pożyczka, której udzieliłem spłacana była przez rok, dość regularnie (czasem była kilkudniowa obsuwa, ale pożyczkobiorca mnie o niej powiadamiał więc spałem spokojnie). Oprocentowanie wynosiło chyba 18% o ile mnie pamięć nie zawodzi, do tego dostałem jakiś bonus, bo zainwestowałem wyższą kwotę. Także ogólnie dobra sprawa z tymi pożyczkami jeśli trafi się na uczciwą osobę i uczciwą platformę, która ci to umożliwi. Od iluś miesięcy nie inwestuję, jakoś wypadło mi to z głowy, zabiegany za bardzo jestem; ten wątek mi o tym przypomniał, może znowu zacznę bo zysk jest zadowalający Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bartosz_juszczyk




Dołączył: 04 Lis 2015
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Mysłowice

PostWysłany: Czw 12:03, 28 Kwi 2016    Temat postu:

Chodziło mi ogólnie o jakąś opinię na ich temat. Dzięki! Czyli ogólnie uważasz, że warto się pakować w takie pożyczki jako inwestor? Nie bałeś się?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
biznesmenik




Dołączył: 16 Lut 2016
Posty: 12
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Trójmiasto

PostWysłany: Pią 14:13, 29 Kwi 2016    Temat postu:

Czy warto? To zależy jakie ma się oczekiwania od ogólnie pojętych inwestycji. Jeśli szuka się czegoś, do czego nie potrzeba żadnej stricte finansowej wiedzy, która akurat przydaje się w przypadku inwestowania na giełdzie to takie pożyczki są ok. Jeśli ma się pewną cierpliwość i nie wymaga się, by z dnia na dzień zyskać górę złota - to wtedy też taka forma inwestowania jest dobrym rozwiązaniem. Można osiągnąć całkiem dobry zysk, ale to się też przekłada na czas, bo w końcu trzeba czekać, aż pożyczkobiorca nas spłaci. Czy się bałem? Powiem tak - kto nie ryzykuje ten nie ma. Każda inwestycja potencjalnie niesie za sobą jakieś ryzyko. W tym przypadku ryzykiem jest niespłacenie pożyczki, której udzieliliśmy. Fakt, zdarzają się takie przypadki, ale po pierwsze: według mnie wcale nie są one jakąś plagą i nagminnym działaniem; po drugie: jest możliwość windykacji jeśli już coś takiego się zdarzy; po trzecie: sporo zależy od nas samych na jakiej podstawie wybierzemy pożyczkobiorcę. Jeśli sami od siebie dołożymy starań o bezpieczeństwo takiej inwestycji to szczerze wątpię, by miała ona w rezultacie być nieudana. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karina77




Dołączył: 11 Sty 2018
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 8:37, 11 Sty 2018    Temat postu: dzieki

Szukałam właśnie takiej opinii - dziękuję. Nigdy wcześniej nie inwestowałam i tak szczerze mówiąc nie znam się na tym kompletnie ale mam trochę odłożonych pieniędzy (może nie jest to jakaś zawrotna suma ale jest!) i nie chce być leżały “bezczynnie” na koncie. O samej idei social lending pierwszy raz usłyszałam od znajomej, która mieszka w Anglii i tam ta forma dobrze funkcjonuje. Mój przyjaciel ma wystawioną aukcję na Capital Club stąd o nich się dowiedziałam. Mam pytanie - czym kierujecie się przy wyborze konkretnej aukcji? Zastanawia mnie ich ilość - za dużo tego nie jest...Może to kwestia dokładnej weryfikacji.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zefir42




Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 15:57, 15 Lut 2018    Temat postu: Inwestycje

A ja zacząłem inwestycje na platformie Fast Invest i jestem bardzo zadowolony. Widać, że firma się wybija i działa na coraz większy obszar. Nawet strona jest aktualizowana co chwilę i coraz bardziej przychylna wymaganiom Klienta.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Inwestor18




Dołączył: 05 Mar 2018
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 10:57, 05 Mar 2018    Temat postu:

Chciałem sie podzielić opinią nt. CapitalClub. Mam kilka pożyczek poprzez ten portal i musze powiedzieć że w ostatnim czasie mam problem z dwoma pożyczkami. Dział obsługi informuję mnie żeby cierpliwie poczekać, jednak trwa to już ponad 3 m-ce i obawiam się że może się pojawić komunikat "Houston mamy problem". Sam nie wiem czy zgłaszać do już do windykacji. Po wstępnej ocenie windykatora firmy której pożyczyłem pieniądze usłyszałem "takim firmom nie pożycza się pieniędzy" , a prowizja za odzyskanie pieniędzy wynosi 15% (jeżeli odzyskają). Wychodzi na to, że Portal CC chyba nie do końca dokładnie sprawdza pożyczkobiorców, nastawiając się tylko na zaoferowanie aukcji i ściągnięcia prowizji za pożyczkę. Podsumowując, mam coraz bardziej mieszane uczucia co do tego portalu, gdyż jak mam płacić za windykację (15%) czyli to cały mój zysk i się denerwować czy odzyskam wkład własny to chyba poszukam innego sposobu na inwestowanie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pablo84




Dołączył: 21 Mar 2018
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:13, 21 Mar 2018    Temat postu:

Dzień dobry,
Poruszony temat zachęcił mnie do założenia konta na forum.
Inwestor18 czy możesz bardziej szczegółowo opisać dlaczego "takim firmom nie pożycza się pieniędzy?"

Ja też mam mam tam sporo pożyczek udzielonych i bardzo poważny problem z drugą (o dziwo promowaną jako pożyczki pozaaukcyjne i rekomendowane przez capitalclub.pl

Mam jednego delikwenta który od września do dnia dzisiejszego nie wpłacił nawet złotówki. Sprawa jest już w firmie windykacyjnej i prawdopodobnie skończy się sądem.

Dlaczego 15% za windykację? Ja płacę 5% i 50% odsetek karnych, które nadzień dzisiejszy to prawie 800zł. Napisz mi na priv to podam Ci nazwę tej firmy.

i jeszcze jedno... chłopie to twoje pieniądze i niech żaden pracownik capitalclub nie doradza Ci czy masz czekać jeszcze miesiąc czy dwa. W regulaminie pożyczki jest wyraźnie napisane kiedy możesz zerwać umowę z pożyczkobiorcą.
Twoja kasa i z problemem zostaniesz sam. Rozpocznij już procedurę czyli list polecony do pożyczkobiorcy z wezwaniem do zapłaty. Potem cała reszta.
Nie czekaj w nieskończoność.

Capitalclub promowało firmą Polixel jako pożyczkę pozaaukcyjną i co? Polixel ma zajęte konto przez urząd skarbowy...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pablo84




Dołączył: 21 Mar 2018
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 17:55, 28 Mar 2018    Temat postu:

A i jeszcze jedno...Była kiedyś firma na capital która chciała pożyczyć 100 000 i wg moich informacji jej właściciel był na giełdzie długów. Nie mówię że jest to zły sposób inwestycji ale jakiś powód jest że firma nie dostaje kredytu/leasingu czy linii kredytowej na zdecydowanie niższym procencie niż na capital.
Odnośnie spłacalności to już trzeci delikwent ma opóźnienie 14 dni


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Olek922




Dołączył: 30 Mar 2019
Posty: 14
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

PostWysłany: Sob 22:53, 30 Mar 2019    Temat postu:

Oferuję pożyczki pod weksel napisz maila [link widoczny dla zalogowanych]

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.pozyczka.fora.pl Strona Główna -> Tu Warto zaciągnąć pożyczkę - Wasze opinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin